16:15 19.03.2024

Гендиректор ТЧХУ закликав учасників Європейського гуманітарного форуму збільшити допомогу Україні

2 хв читати
Гендиректор ТЧХУ закликав учасників Європейського гуманітарного форуму збільшити допомогу Україні

Генеральний директор Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) Максим Доценко закликав учасників Європейського гуманітарного форуму посилити фінансову допомогу Україні, яка воює з російським агресором.

"Цими днями, 18 і 19 березня, у Брюсселі відбувається Європейський гуманітарний форум, організований Європейською комісією за сприяння Бельгії, країни, яка головує в Раді ЄС... Генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко під час свого виступу (на форумі - ІФ-У) розповів про колосальні гуманітарні наслідки війни, закликав донорів і міжнародну спільноту посилювати фінансову допомогу Україні", - повідомило ТЧХУ у вівторок у фейсбуці.

За словами Доценка, така допомога особливо потрібна людям, які проживають на прифронтових територіях і у віддалених населених пунктах. Він наголосив, що на таких територіях люди гостро потребують первинної медичної допомоги, фізичної та психологічної реабілітації. Гендиректор ТЧХУ також відзначив важливість відновлення медичної інфраструктури й закликав донорів підтримувати такі напрями, як фізична й психологічна реабілітація, догляд удома.

Щорічний Європейський гуманітарний форум об'єднує ключових учасників гуманітарного сектору. Міжнародні й громадські організації, політики, представники влади та донори збираються для пошуку ефективних рішень у наданні допомоги в найгарячіших точках світу. Уже втретє поспіль, починаючи з 2022 року, на форумі порушують питання, пов'язані з вторгненням РФ в Україну. Основна тема форуму цього року - здоров'я, вплив війни на систему медичного обслуговування.

Джерело: https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/posts/pfbid02SsyqKSRscbompz6GtxJtnpkoWzeLkjZnWWxxYiZTVLJSnevR3KNbGSxQvHqP3xGMl

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА