11:02 14.03.2024

На півдні України, незважаючи на погіршення погоди, триває контрбатарейна боротьба - Сили оборони

2 хв читати
На півдні України, незважаючи на погіршення погоди, триває контрбатарейна боротьба - Сили оборони

На південній ділянці фронту триває контрбатарейна боротьба і бойові дії, однак погіршення погодних умов вплинуло на їхню інтенсивність, повідомляє командування Сил оборони півдня України.

"Ворожі війська не припиняють аеророзвідку, продовжують тиснути артилерійськими обстрілами та застосовують ударні дрони різних типів. Але й тут погода суттєво вплинула на інтенсивність усіх видів бойових дій. Щільна хмарність, штормовий вітер і дощі не сприяють ані розвідці, ані наведенню, ані мобільності артрозрахунків", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Проте окупанти не полишають наміру вибити українські підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. За минулу добу було здійснено два штурми.

"Групами до відділення, без підтримки бронетехніки, ворог намагається зачистити наші плацдарми понад три тижні. Але наші позиції стало залишаються за нами, а ворог із втратами ретирується до наступних спроб", - зазначено в повідомленні.

Крім того, протягом бойової доби ворог не припиняв терору мирного населення прифронтових регіонів Херсонщини: зафіксовано 37 FPV-дронів і 15 скидів 29 осколкових боєприпасів із БПЛА різних модифікацій. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Окупаційні війська також чотири рази обстріляли з артилерії Херсон. Двічі вдарили по Бериславу та Садовому. Під вогнем були Качкарівка, Білозерка, Антонівка, Понятівка, Тягинка, Іванівка, Миколаївка Херсонської області, Очаків і Куцурубська громада на Миколаївщині.

Унаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів було пошкоджено промислове підприємство, близько десятка багатоповерхівок, три приватні будинки, лінію газопроводу, автотранспортне підприємство й автомобільну техніку. Постраждалих немає.

На морі шторм. Кораблів ворожого флоту в Чорному та Азовському морях немає вже дві доби. Ракетоносії з пунктів базування не виходили. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА