07:06 26.02.2024

Важливо, щоб якомога більше було документальних фільмів про опір України агресору - Зеленська

2 хв читати

Перша леді України Олена Зеленська провела зустріч у Києво-Печерській лаврі з датським кінематографістом і сценаристом Бо Тенгбергом, який прибув до Києва для участі в журі фестивалю Cinema for Victory, повідомляє пресслужба президента.

"Згідно з назвою фестивалю, митці досліджуватимуть, як на перемогу можуть вплинути документальні фільми – потужні правдиві свідчення. Один із таких фільмів – "20 днів у Маріуполі", – як відомо, номінований на премію "Оскар" і вже отримав премію BAFTA. Дуже важливо, щоб таких стрічок було більше і їх бачили скрізь у світі, дізнаючись правду про Україну та наш спротив агресору", - цитує пресслужба слова Зеленської.

Зазначається, що чоловік прем'єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен Тенгберг є активним учасником глобальної платформи саміту перших леді та джентльменів, зокрема, брав участь у третій зустрічі, що відбулася 6 вересня 2023 року і була присвячена ментальному здоров'ю в Україні та світі.

"У спеціальному соціологічному дослідженні ми тоді з’ясували, що війна позначилася на ментальному здоров’ї жителів навіть віддалених від України країн. Бо Тенгберг, як і Шон Пенн, тоді був учасником дискусії, присвяченої впливу мистецтва на ментальне здоров’я. А головним результатом саміту стало укладення 25 медичних партнерств між українськими та світовими лікарнями. Зокрема, між данською провідною дитячою клінікою Мері Елізабет та Київською обласною дитячою лікарнею. Вони вже обмінюються досвідом і спільно допомагають пацієнтам", - наголосила Зеленська.

Зазначають, що до складу журі фестивалю Cinema for Victory, крім Тенгберга, увійшли, зокрема, такі відомі режисери, як Шон Пенн і Абель Феррара.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА