22:18 03.02.2024

Керівництво ЗЗРК оприлюднило підозри СБУ низці менеджерів у пособництві окупантам із завданням збитків Україні понад 7 млрд грн

2 хв читати
Керівництво ЗЗРК оприлюднило підозри СБУ низці менеджерів у пособництві окупантам із завданням збитків Україні понад 7 млрд грн

Керівництво тимчасово окупованого підприємства з іноземними інвестиціями у формі ПрАТ "Запорізький залізорудний комбінат" (ЗЗРК) оприлюднило підозри СБУ низці менеджерів підприємства в пособництві російським окупантам із завданням значної шкоди економіці України.

Згідно з інформацією компанії на своєму сайті, підозри стосуються Ігоря Карапи, Олександра Ненича, Сергія Мовчана, Юрія Коробова, Олексія Зиміна, Віктора Бетіна та Олександра Белейна. Їм інкримінується створення злочинної організації з незаконного видобутку природних копалин на користь окупантів.

В офіційній довідці слідчого СБУ наводяться факти кримінальних злочинів цієї організації, що завдало збитків Україні в розмірі 7 млрд 49 млн грн.

Як повідомлялося, акціонери ЗЗРК на позачергових загальних зборах акціонерів провели кадрові перестановки в керівництві зі зміною голови правління - генерального директора Дмитра Колесникова (екс-член партії Регіонів).

Так само рішенням від 30 січня 2024 року акціонери припинили повноваження інших членів правління: заступника голови правління - фіндиректора Альберта Косеги, технічного директора Андрія Карнауха, комерційного директора Василя Варавки та директора з будівництва та реконструкції Павла Мірошниченка з 31 січня поточного року.

Новим головою правління-гендиректором призначено Андрія Карнауха, заступником голови правління-фіндиректором - Василя Варавку, термін їхніх повноважень - до 31 січня 2025 року.

Збори також переобрали на новий термін наглядову раду, обравши знову головою НР Петера Плани як представника словацької фірми Minerfin, що володіє 51,17% акцій. Як повідомлялося, Minerfin пропонувала провести кадрові перестановки в керівництві, зокрема зі зміною голови правління - гендиректора Колесникова.

ЗЗРК розробляє Південно-Білозерське і Переверзевське залізорудні родовища, виробляє товарну агломераційну і мартенівську залізну руду. Реалізує продукцію метпідприємствам Словаччини, Чехії, Австрії та Польщі, а також в Україні - меткомбінату "Запоріжсталь".

За даними НДУ на перший квартал 2023 року, основними акціонерами ПрАТ є словацька фірма Minerfin, a.s. - 51,17%, "Запоріжсталь" - 29,52%, чеська KSK Consulting, a.s. - 19,06%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА