11:38 17.01.2024

Топменеджмент концерну в Житомирській області постачав російському ВПК системи загородження - ДБР

2 хв читати
Топменеджмент концерну в Житомирській області постачав російському ВПК системи загородження - ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали двох топменеджерів концерну з Житомирської області, який постачав підприємствам оборонно-промислового комплексу РФ системи загородження.

У телеграм-каналі ДБР у середу зазначається, що за останні пів року бюро спільно з СБУ викрило та припинило діяльність уже другого концерну, який продовжував забезпечувати російський ВПК.

"Встановлено, що група компаній з Житомирщини постачала підприємствам оборонно-промислового комплексу РФ системи загородження, які використовуються в агресивній війні проти України", - ідеться в повідомленні.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, ідеться про ТОВ "ОДП ГРУП" (до 26 березня 2023 року - ТОВ "Виробниче об'єднання ТЕХНА"). Згідно з даними "Опендатабот", ТОВ засновано у 2004 році, його статутний капітал становить 10 млн грн, отриманий за 2022 рік дохід становив 118,663 млн грн. Власником є "Лепоріс Холдінгз Ко.Елтіді" (Кіпр), кінцеві бенефіціари - Віталій Бруй, Сергій Степура, Олег Бєлоконь.

За інформацією ДБР, до початку війни концерн належав підприємцю, який за кілька днів до початку війни виїхав з України, а після вторгнення переоформив власність на підконтрольних осіб, які продовжували працювати з РФ.

"Нові власники" концерну налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб третьої сторони. Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до Росії декілька партій відповідної продукції на понад $1,5 млн", - наголошують у бюро.

Співробітники ДБР і СБУ наприкінці грудня 2023 року провели обшуки в приміщеннях концерну і місцях проживання його топменеджерів, слідчі бюро вилучили речі та документи, які свідчать про проведення операційної діяльності підприємств концерну на території України та РФ.

"Наразі затримано двох топменеджерів концерну, яким було оголошено про підозру в учиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, вчинених організованої групою за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України", - інформують у ДБР.

У повідомленні уточнюється, що щонайменше ще троє учасників групи, зокрема її організатор, перебувають за межами України - їм буде повідомлено про підозру заочно. Наразі вирішується питання арешту майна підприємств і передання його АРМА.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА