20:08 15.01.2024

Військові США підтвердили інформацію про ракетний удар хуситів по американському судну

2 хв читати

Центральне командування ЗС США (CENTCOM) у понеділок підтвердило відомості, що випущена єменськими хуситами ракета влучила по американському судну.

"15 січня приблизно о 16:00 за місцевим часом (15.00 кв.) підтримувані Іраном заколотники-хусити запустили протикорабельну ракету з контрольованої ними території Ємену та поцілили по контейнеровозу Gibraltar Eagle під прапором Маршаллових островів - по судну, яким володіють та управляють США", - йдеться в заяві CENTCOM у соцмережі X.

У командуванні зазначили, що постраждалих унаслідок ракетного удару немає. Судно не зазнало суттєвих пошкоджень і продовжило шлях. Також у CENTCOM повідомили, що раніше зафіксували запуск протикорабельної ракети в бік південної акваторії Червоного моря, але ракета зрештою впала у воду.

У компанії-власнику судна Eagle Bulk Shipping уточнили, що інцидент стався в Аденській затоці за 160 км від берега. Судно, що перевозило вироби зі сталі, було пошкоджено, але змогло продовжити хід із метою покинути цей район.

7 жовтня 2023 року угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб, ще 240 осіб було взято в заручники. У відповідь Ізраїль почав операцію проти ХАМАС. Ці події призвели до того, що низка угруповань на Близькому Сході активізували атаки проти американських сил в Іраку і Сирії. Єменські заколотники-хусити, своєю чергою, стали обстрілювати судна в Червоному морі. У результаті минулого тижня США і Велика Британія завдали серію авіаударів по військових об'єктах, що належать хуситам у Ємені у відповідь на їхні тривалі напади на судна.

За даними західних ЗМІ, раніше Червоного моря намагалися уникати контейнеровози, однак після ударів США і Британії проходу через ці води все частіше остерігаються екіпажі танкерів.

Тим часом Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у понеділок продовжувала бомбардування Сектора Гази, зокрема міста Хан-Юніс на півдні анклаву. Ізраїльські військові продовжували розширювати зону контролю на півночі анклаву. Зі свого боку палестинські ЗМІ повідомляли про бої між ЦАХАЛ і членами ХАМАС у Хан-Юнісі, про застосування ізраїльтянами танків у таборах біженців Аль-Магазі та Бурейдж у центральній Газі.

За даними палестинського МОЗ, за останні 24 години в Секторі загинули ще 132 палестинці. Загальна кількість загиблих із 7 жовтня сягнула 24,1 тис. осіб, ще 61 тис. осіб дістали поранення. Однак у статистиці МОЗ Гази не робиться різниці між цивільним населенням і членами палестинських збройних угруповань.

У понеділок палестинець викрав машину і став збивати пішоходів у місті Раанана в центральній частині Ізраїлю. Постраждали щонайменше 13 осіб. Водія затримали, поліція припускає, що він виходець із Хеврона на Західному березі річки Йордан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА