11:21 24.12.2023

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні

2 хв читати
Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні

Ісландія приєднується до ІТ-коаліції та Коаліції з розмінування на підтримку України, а також оголосила про додаткове фінансування в розмірі €340 тис. для закупівлі медичних засобів, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

"Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, - IT-коаліції та Коаліції з розмінування. Також Ісландія оголосила додаткове фінансування обсягом 340 000 євро через Комплексний пакет допомоги НАТО для закупівлі медичних засобів для України", - йдеться в повідомленні, розміщеному в телеграм-каналі в неділю.

"Вдячний уряду та народу Ісландії за потужну підтримку. Завдяки нашим партнерам ми зможемо посилити сфери інформаційних технологій, зв'язку та кібербезпеки, а також матимемо необхідне навчання та обладнання для розмінування", - цитує пресслужба міністра оборони України Рустема Умєрова.

У повідомленні наголошується, що від початку повномасштабної російської агресії Ісландія надавала гуманітарну, економічну та безпекову підтримку Україні переважно через міжнародні організації: ООН, Світовий банк, НАТО та інші багатонаціональні форуми.

"Ми сподіваємося, що наша підтримка сприятиме зміцненню оборонного потенціалу України. Приєднуючись до коаліцій і надаючи додаткове фінансування в рамках Комплексного пакету допомоги НАТО, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку України в боротьбі проти несправедливого і незаконного вторгнення Росії", - зазначив міністр закордонних справ Ісландії Б'ярні Бенедиктссон.

У пресслужбі нагадують, що до складу IT-коаліції входять Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Японія. Про свій намір приєднатися також оголосили Велика Британія та Італія.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ФДМУ вперше реалізував через "Прозорро.Продажі" конфісковане майно підсанкційних осіб – квартири Шелкова та Сальдо

Кулеба: Україна просить партнерів розглянути можливості щодо перехоплення зі своєї території ракет, випущених РФ по українських населених пунктах

Окупанти активізувалися на Харківщині, складна ситуація залишається на покровському напрямку - Генштаб

У Генштабі підтвердили знищення в Криму російського ракетного корабля "Циклон"

Глава МЗС Німеччини: Зеленський є законним і легітимним президентом України

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА