20:42 30.11.2023

Зеленський провів у Запоріжжі наради з військовими щодо оборони області та зведення фортифікацій на основних тактичних напрямках

2 хв читати
Зеленський провів у Запоріжжі наради з військовими щодо оборони області та зведення фортифікацій на основних тактичних напрямках

Президент України Володимир Зеленський у четвер відвідав Запоріжжя, де провів наради з військовими, зокрема, щодо ситуації з обороною області та зведення фортифікаційних споруд на основних тактичних напрямках фронту.

"Щойно провів у Запоріжжі дві важливі наради. Оперативну - з військовими, з генералами Тарнавським, Москальовим, Литвиновим і всіма, хто відповідає за оборону тут, саме в Запоріжжі. Друга нарада - фактично загальнодержавна - з фортифікації. На всіх основних напрямках, де потрібно посилитися, прискоритися з будівництвом споруд", - повідомив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Ідеться, зокрема, за словами президента, про авдіївський, мар'їнський та інші напрямки на Донеччині, а також на Харківщині (куп'янський напрямок і оборонна лінія Куп'янськ - Лиман), Сумщині, Чернігівщині, Київщині, Рівненщині, Волині та півдні Херсонської областей.

У межах нарад глава держави заслухав доповіді обласної влади, усіх відповідних військових керівників, міністра оборони Умєрова, генерала Павлюка.

"Обговорили залучення ресурсів, мотивацію, зокрема й приватного бізнесу в цій роботі, фінансування. Пріоритет очевидний. Вдячний усім, хто працює саме на такому будівництві, на виробництві матеріалів", - повідомив він.

Також, за словами Зеленського, "обговорювалися і ті потреби, за якими будемо працювати з партнерами для посилення наших захисних ліній".

Окрему увагу учасники нарад приділили будівництву укриттів у школах, зокрема, у Запоріжжі та області, щоб діти могли навчатися у змішаному форматі, включно з навчанням офлайн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА