17:33 30.11.2023

Зеленський ознайомився з організацією навчання школярів на станції метро в Харкові

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський у межах своєї робочої поїздки до Харківської області відвідав метрошколу в Харкові на станції "Університет", де ознайомився з організацією навчання школярів.

"Глава держави відвідав класи, де тривали уроки математики, англійської мови та музики. Володимир Зеленський поспілкувався з дітьми й поцікавився подробицями навчання. Учні розповіли президенту про улюблені шкільні предмети та свої захоплення", - повідомляє пресслужба глави Української держави.

Також Зеленський нагородив освітян Харківської області орденами княгині Ольги ІІІ та присвоїв почесні звання "Заслужений працівник освіти України" та "Заслужений вчитель України".

Президент подякував учителям за їхню роботу і за те, що вони продовжують нести знання українським дітям під час війни.

"Приємно бути на Харківщині, бачити дітей, їхні усмішки, оченята – маленькі, дуже приємні, але вже трішки дорослі – через усі випробування, які діти проходять разом з усією країною. Я хочу вам усім подякувати за те, що Харківщина не порожня, за те, що тут є прекрасні діти, люди різних професій. Безумовно, є ви – вчителі. Якщо є школа, навіть така креативна, є й життя", - наголосив Зеленський.

У пресслужбі президента нагадують, що в Харкові на станції "Університет" навчається 831 дитина із 40 класів, які закріплені за 11 навчальними закладами.

Загалом у харківському метро приміщення для навчання школярів розташовані на п'яти станціях: "Університет", "Перемога", "Тракторний завод", "Метробудівників" і "Академіка Павлова". У метрошколі Харкова навчаються 2 094 дитини, загалом сформовано 105 класів, а кабінети закріплені за 26 ліцеями.

Діти навчаються у дві зміни, а до станції метро їх безплатно підвозять автобусами за 12 маршрутами в супроводі патрульної поліції. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА