15:37 20.11.2023

За допомоги UNDP розпочав роботу Oфіс підтримки DREAM

2 хв читати

За допомоги Програми розвитку ООН в Україні (UNDP) розпочав роботу Oфіс підтримки DREAM, повідомили у пресслужбі ПРООН.

"На прохання Міністерства відновлення та Київської обласної військової адміністрації була сформована команда з шести експертів. П'ять з них почали працювати з 1 листопада. А саме два експерти із закупівлі та фінансів, інженер, експертка із антикорупційній діяльності і координатор, керівник DREAM support team", - повідомив національний проєктний менеджер ГТП ПРООН Ігор Кістеньов-Кавказький.

За його словами, половину робочого часу команди направлено на допомогу у впровадженні системи DREAM, половина – на супровід обраних проєктів.

Зараз команда допомагає на Київщині впроваджувати 56 проектів, що реалізуються за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, 18 – із залученням коштів ЄІБ, 18 – United24. А саме допомагає отримувати та формувати щодо цих проектів системну інформацію та вносити її до системи DREAM, яка зараз на бета-тестуванні.

Як правило супровід проєктів забезпечується за чотирма напрямами: фінанси/закупівлі, технічна/інженерна, соціальний/координація із громадою, антикорупційний. Щодо проєктів, які фінансуються за рахунок фонду ліквідації, вирішено зосередитися на фінансовій, технічний та антикорупційній складових.

Другий напрям роботи DREAM support team - супровід реалізації – передбачає роботу на місцях, відстеження стану проєктів з фотофіксацією, зустрічі з громадами та підтримка на всіх етапах, від затвердження проєкту і отримання авансу до вводу в експлуатацію.

За словами Кістеньова-Кавказького, команда з шести експертів зможе глибоко координувати до 200 проєктів.

"Ми орієнтуємось на до ста проєктів відновлення на Київщині та стільки ж по Україні. Обрані ще Житомирщина та Чернігівщина", - повідомив він. Для всіх проєктів, які бере у супровід DREAM support team, вже знайдено фінансування. Наприклад, на Чернигівщіні ПРООН координує три проєкти, які фінансує Латвія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА