21:47 15.11.2023

Заступник міністра оборони: Україна посилює інтенсивність спільної роботи з НАТО у 2023 році

2 хв читати
Заступник міністра оборони: Україна посилює інтенсивність спільної роботи з НАТО у 2023 році

Україна посилює інтенсивність спільної роботи з НАТО у 2023 році, зокрема, з підготовки науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців для викладання процедур планування та ухвалення рішень за стандартами Альянсу, повідомив заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

"Особливо посилюємо інтенсивність спільної роботи цього року. Якщо у 2022 році реалізовано близько 100 заходів за участю 965 представників ЗСУ, то зараз - уже 169 заходів і майже 1700 учасників", - написав Павлюк у телеграм-каналі в середу ввечері за підсумками зустрічі з директором Програми DEEP Маріушем Солісом.

Зокрема, йдеться про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців для викладання процедур планування та ухвалення рішень за стандартами НАТО (TLP, MDMP, OPP) та в частині посилення мовних спроможностей.

За словами Павлюка, програма DEEP є потужним інструментом, який понад 10 років допомагає Україні вдосконалювати та підвищувати сумісність освіти з Альянсом. Проведено близько 1000 заходів. Понад 12 тисяч військовослужбовців і викладачів у рамках DEEP пройшли підготовку та підвищення кваліфікації.

Також триває підготовка військовослужбовців на курсах командирів та інструкторів сержантського складу.

"Зазначу, що за сприяння програми DEEP розроблено низку базових документів щодо змін у вищій військовій освіті. Зокрема, дорожня карта удосконалення мовної підготовки у Збройних Силах України, а також Концепція трансформації системи військової освіти", - наголосив заступник міністра.

Для реалізації намічених амбітних планів Україні знадобиться допомога іноземних радників, експертів НАТО та Програми DEEP. З цією метою у 2023 році, за словами Павлюка, розроблено "Візію системи патронажу" держав-членів НАТО над військовими навчальними закладами в системі Міністерства оборони України". "Завдання - інтеграція системи військової освіти України до європейського військово-освітнього простору шляхом впровадження архітектури всеосяжного навчання", - зазначив він.

Павлюк також висловив сподівання, що Програма DEEP також долучиться до реалізації Візії та надасть необхідне сприяння розвитку цієї ініціативи.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА