18:58 15.10.2023

ЗС України відбили атаки окупантів на шести напрямках, продовжують контрнаступ, за добу 57 бойових зіткнень

2 хв читати
ЗС України відбили атаки окупантів на шести напрямках, продовжують контрнаступ, за добу 57 бойових зіткнень

Сили оборони України відбили за минулу добу атаки окупантів на куп'янському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському, шахтарському, запорізькому напрямках, продовжили наступальну операцію на мелітопольському, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямках.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 неділі, опублікованій на сторінці Генерального штабу ЗСУ, сили оборони завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Водночас оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 57 бойових зіткнень.

"На Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області... На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 4 атаки ворога неподалік Кліщіївки та Андріївки... На Авдіївському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Сєверне Донецької області. Загалом Сили оборони відбили тут понад 15 атак ворога", - йдеться в повідомленні.

"На Мар'їнському напрямку впродовж доби Сили оборони успішно відбили понад 15 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області... На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаку ворога в районі на північ від Приютного Донецької області... На Запорізькому напрямку противник тричі намагався відновити втрачене становище в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав", - розповіли в Генштабі.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли українських населених пунктів із території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.

Водночас на волинському та поліському напрямках, за даними Генштабу, оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань з боку Білорусі не виявлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА