11:11 11.10.2023

Бельгія направить в Україну кілька винищувачів F-16 із 2025 року - міністр оборони

1 хв читати
Бельгія направить в Україну кілька винищувачів F-16 із 2025 року - міністр оборони

Бельгія направить в Україну кілька винищувачів F-16 починаючи з 2025 року, а також продовжить навчати пілотів, заявила міністр оборони Людивін Дедондер в ефірі програми Bel RTL matin.

"Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер оголосила, що з 2025 року в Україну буде направлено кілька бельгійських винищувачів-бомбардувальників F-16, "залежно від нарощування нашого нового потенціалу F-35". Крім відправлення винищувачів, Бельгія і далі навчатиме пілотів і запропонує технічне обслуговування всього парку F-16 коаліції", - повідомляє портал RTL Info.

Крім цього, міністр повідомила, що персонал Бельгії навчатиме українських пілотів у Бельгії, Данії та, "можливо, в одній із країн Європейського Союзу", однак про направлення персоналу в Україну наразі "не йдеться".

"Ми перебуваємо в процесі надання допомоги Україні в модернізації її збройних сил. І я думаю, що те, що ми тут пропонуємо, має фундаментальне значення і є набагато кращим, ніж просте оголошення про відправлення кількох F-16", - наголосила міністр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА