12:23 10.10.2023

Глава Нацполіції: За час війни виявлено 126 ДРГ, у поліцейській базі "Блокпост" майже 2,5 млн осіб

2 хв читати
Глава Нацполіції: За час війни виявлено 126 ДРГ, у поліцейській базі "Блокпост" майже 2,5 млн осіб

За час війни Національна поліція України встановила і передала СБУ матеріали щодо 126 груп з ознаками ДРГ, у поліцейській базі "Блокпост", за якою, зокрема, відбуваються перевірки для виявлення ДРГ, налічується майже 2,5 млн осіб, повідомляє глава Національної поліції України Іван Вигівський.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи продовжує поліція допомагати СБУ встановлювати потенційних диверсантів і розвідників, Вигівський сказав: "Так, ми на постійному контакті з СБУ, обмінюємося інформацією, працюємо для виявлення ДРГ. Звісно, вони зараз не такі активні, як це було на початку війни".

"За весь період повномасштабного вторгнення поліцейські виявили трохи більше ніж 1500 осіб, це понад 126 груп з ознаками ДРГ, усі матеріали стосовно них передано до СБУ", - повідомив глава Нацполіції.

Вигівський звернув увагу, що робота з виявлення ДРГ не припиняється, будь-яка інформація, яку поліція отримує про причетність певних осіб до розвідувальної, диверсійної діяльності, одразу передається до спецслужби.

Говорячи про підсистему баз даних Нацполіції "Блокпост" Вигівський повідомив, що на сьогодні в ній налічується майже 2,5 млн осіб.

"Майже 135 тисяч – учасники незаконних збройних формувань, 58 тисяч осіб, які можуть бути причетні до колабораційної діяльності, також є зрадники, дезертири, підсанкційні особи, 154 тисячі представників збройних сил рф, близько 300 ймовірно причетних до участі в ДРГ, майже 500 осіб, які становлять так званий оперативний інтерес", - додав глава Нацполіції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА