15:41 09.10.2023

ДБР повідомило про підозру агенту РФ, який понад рік служив прикордонником на Закарпатті

1 хв читати
ДБР повідомило про підозру агенту РФ, який понад рік служив прикордонником на Закарпатті

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) у співпраці з СБУ та Державною прикордонною службою України заочно повідомили про підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті в лавах прикордонників і виявився агентом російських спецслужб.

"Уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття в червні 2022 року з Лисичанська. У серпні цього ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв'язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав", - повідомляється в телеграм-каналі ДБР у понеділок.

За оперативними даними, нещодавно зловмисник у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. Уже за кілька днів в одному з російських пабліків з'явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб РФ, а нині перебуває в Москві.

"Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв'ю зі зрадником", - уточнюється в повідомленні.

Зловмиснику повідомлено про підозру в дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України), також готують повідомлення про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі перевіряють контакти зрадника та його можливості передачі секретних даних.

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА