21:22 07.10.2023

У Києві перевіряють інформацію про можливу загибель громадянки України в Ізраїлі

2 хв читати
У Києві перевіряють інформацію про можливу загибель громадянки України в Ізраїлі

В Україні перевіряють інформацію про можливу загибель громадянки України в Ізраїлі, а також триває розшук двох наших громадян, повідомив у відеозверненні в суботу президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні від ранку – на постійному звʼязку з нашими дипломатами, з розвідкою. Через терористичний напад на Ізраїль та загрозу нашим громадянам, які перебувають в Ізраїлі, створено оперативний штаб при МЗС України", - сказав він.

За словами президента, "всі служби і наше посольство відстежують інформацію про громадян України, які могли опинитися в небезпеці. Наразі перевіряється інформація про можливу загибель однієї громадянки України і проводиться розшук двох наших громадян. Щойно буде перевірено деталі цих людей, українські дипломати повідомлять суспільству".

"Будь ласка, дорогі українці, якщо ви перебуваєте зараз в Ізраїлі, будьте максимально уважними, дотримуйтесь інструкцій сил безпеки і дбайте про себе та інших поруч із вами. За будь-якої необхідності, будь ласка, звертайтеся до нашого посольства. Будь-яким доступним способом Україна допоможе всім своїм людям, щоб не відбувалося", - сказав Зеленський.

"Ми в Україні особливо сприймаємо те, що сталося. Тисячі ракет у небі Ізраїлю, людей вбито просто на вулицях, розстріляні машини з цивільними, знущання над заручниками. Усе це, на жаль, терор приніс і на вулиці українських міст і сіл, і наша позиція абсолютно чітка - у будь-якій точці планети кожен, хто несе терор і смерть, має за це відповідати", - заявив Зеленський.

За його словами, "весь світ розуміє, які спонсори терору могли спонукати та забезпечити організацію цієї атаки".

"Ізраїль має повне право на захист від терору, як і будь-яка інша держава. І дуже важливо, щоб весь світ був об'єднаний і принципово реагував на терор. Жодної підтримки терористам. Куди б вони не спрямовували свої ракети і на кого б вони не нападали, терористи повинні програвати. І це важливо для всього світу", - заявив президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА