12:09 04.10.2023

УЗ запускає рейс Рава-Руська - Варшава з 15 жовтня

3 хв читати

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) оголосило про запуск із 15 жовтня нового залізничного сполучення між Львовом і Варшавою через станцію Рава-Руська, на якому курсуватиме рухомий склад польського залізничного перевізника SKPL.

"З 15 жовтня 2023 року "Укрзалізниця" запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Уперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди. Маршрут буде організовано через станцію Рава-Руська", - повідомила пресслужба УЗ у фейсбуці.

Новий маршрут працюватиме в пересадочному форматі на станції Рава-Руська (Львівська область). На цій станції пасажири здійснюватимуть зручну пересадку з поїзда колії (1520 мм) на поїзд, що прямуватиме до Варшави "євроколією" (1435 мм). Аналогічно у зворотному напрямку, зазначено в повідомленні.

Проєкт реалізовують у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та у зворотному напрямку.

Розклад руху поїздів розроблено у такий спосіб, щоб без зайвих пересадок охоплювати залізничним сполученням із Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові, йдеться в повідомленні УЗ.

Наголошується, що пасажирам не варто хвилюватися за можливі запізнення, оскільки пересадку узгоджено і поїзд завжди чекатиме на пасажирів.

"Ми постійно працюємо над розширенням міжнародних залізничних пасажирських маршрутів, щоб українці могли легко виїжджати за кордон та повертатися додому. Нам знадобилося понад шість місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей із польською стороною та відкриття пункту пропуску. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном", - наведено в повідомленні слова голови правління УЗ Євгена Лященка.

Квитки на рейс можна придбати в мобільному застосунку УЗ. Пасажири можуть купити два квитки одним натисканням за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави або Любліна і назад. Також квитки доступні в чат-ботах і на сайті УЗ, у міжнародних касах вокзалів.

У застосунку УЗ на 15 жовтня за маршрутом Рава-Руська - Варшава Східня доступні квитки на поїзд №767Л за ціною 1,19 тис. грн у першому класі та 1,06 тис. грн у другому класі. Поїзд вирушає о 10:30 і прибуває на станцію призначення о 17:29.

В УЗ зазначили, що із запуском маршруту відновиться робота раніше неактивного залізничного пункту пропуску, що відкриває нові можливості для розвитку міжнародної залізничної мережі.

Раніше голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що приватна польська залізнична компанія SKPL почне виконувати рейси з Рави-Руської до Варшави в жовтні, в листопаді буде запущено рейс Чоп-Прага найбільшого приватного залізничного пасажирського перевізника в Центральній Європі RegioJet (Чехія), з яким в УЗ заплановано ще два проєкти. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА