15:53 14.09.2023

У Києві відкрився офіс МКС, його робота підвищить оперативність та ефективність розслідування воєнних злочинів РФ

2 хв читати
У Києві відкрився офіс МКС, його робота підвищить оперативність та ефективність розслідування воєнних злочинів РФ

У Києві в четвер відкрився польовий офіс Міжнародного кримінального суду (МКС), що посилить взаємодію між Україною і МКС у розслідуванні військових злочинів, скоєних РФ, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

"Радий вітати знову в Києві мого друга Каріма Хана (прокурора МКС - ІФ-У). Сьогодні ми разом пишемо історію боротьби за справедливість... Зроблено ще один крок для подальшого зміцнення нашого партнерства - в Україні відкрився так званий польовий офіс Міжнародного кримінального суду. Це найбільше представництво МКС за межами Гааги", - сказав генеральний прокурор Андрій Костін на спільному з прокурором МКС брифінгу.

За словами українського генпрокурора, робота польового офісу МКС допоможемо посилити взаємодію між Україною та МКС. "Це підвищить ефективність і оперативність реагування на злочини, які РФ продовжує чинити щоденно проти України та українців", - наголосив Костін.

Генпрокурор наголосив на унікальності співпраці України з МКС, пояснивши, що в більшості збройних конфліктів органи влади країн, у яких вчинялися міжнародні злочини, не могли або не мали бажання співпрацювати зі слідчими МКС.

"У випадку України це повноцінне партнерство. Наші прокурори пліч-о-пліч працюють з експертами МКС на практичній щоденній основі... ми повністю відкриті та прозорі, надаємо всі необхідні матеріали, доступ до місць злочинів, доказів і свідчень", - додав він.

"Офіс, який ми відкрили сьогодні вранці, - це не тільки офіс прокурора МКС. Це офіс МКС тут, у Києві, в Україні.... Ми тут, тому що в нас є робота, яку необхідно виконати", - сказав прокурор МКС.

Карім Хан наголосив: "Якщо ми разом з Офісом генпрокурора справді об'єднані, якщо справді хочемо намагатися знайти правду, якщо ми розслідуємо і збираємо докази на рівних, правду буде встановлено".

Прокурор МКС наголосив, що, якщо докази будуть зібрані за стандартами доказування, будуть автентичними та прийнятними, судді МКС, які вже підтвердили свою репутацію незалежних, винесуть своє справедливе рішення.

"Об'єднані ми повинні показати, що базові стандарти людства мають значення. В іншому випадку - що ми робимо? Говоримо пусті слова. І тоді історія не пробачить нам. У цьому сенс справедливості... ми будуємо сильні кейси, які стануть гарною відповіддю для кожного... хто вірить, що може взяти, що хоче, ... безкарно... Такі види жорстокості мають зникнути", - підсумував Хан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА