14:23 25.08.2023

СБУ повідомила про підозру гендиректору авіакомпанії РФ, який переправив в Україну "вагнерівських" інструкторів з Ірану

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру гендиректору авіакомпанії РФ, який переправив в Україну "вагнерівських" інструкторів з Ірану

Служба безпеки України повідомила про підозру гендиректору авіакомпанії РФ, який сприяв доставці інструкторів ПВК "Вагнер" на війну в Україну з Ірану, інформують у СБУ.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на Володимира Міхєйчика – гендиректора російської авіакомпанії "224 льотний загін", який причетний до ведення агресивної війни проти України. Посадовець допомагав найвищому військово-політичному керівництву рф у перекиданні особового складу та військової техніки окупаційних угруповань до українського кордону", - йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі у п'ятницю.

За інформацією української спецслужби, керівник авіакомпанії забезпечив питання переправлення в Україну озброєння і бойовиків російської військової компанії "Вагнер" із Близького Сходу.

За даними слідства, з серпня 2022 року до сьогодні Міхєйчик надав шість цивільних бортів для здійснення відповідних авіарейсів із Сирії та Ірану до пунктів збору на території Росії.

"Так, 8 серпня 2022 року цивільні літаки авіакомпанії фігуранта перевозили озброєння та інструкторів "Вагнера" з Ірану до Москви міжнародним рейсом RFF8629. А вже 18 вересня російські найманці прямували авіасполученням "Сирія-Грозний" (рейс – RFF8631). Ще один переліт окупантів зафіксовано 26 лютого 2023 року на рейсі RFF8936 з Латакії (Сирія) до Ростова-на-Дону", - уточнюється в повідомленні.

Надалі, як інформують в СБУ, найманців "Вагнера" з їхньою військовою технікою перекидали в Україну для участі в бойових діях на південному та східному фронтах, зокрема під Бахмутом.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Міхєйчику про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА