13:57 18.08.2023

Суд залишив під вартою до 9 вересня суддю Тандира, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві

2 хв читати
Суд залишив під вартою до 9 вересня суддю Тандира, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою до 9 вересня голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру, який у стані сп'яніння на смерть збив військовослужбовця на блокпосту в Києві.

"За клопотанням Київської міської прокуратури Печерський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 9 вересня 2023 року", - йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури у п'ятницю.

Раніше Печерський районний суд обрав Тандиру запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою до 26 серпня, і апеляційний суд залишив його в силі.

ДБР завершило розслідування стосовно Тандира 3 серпня, матеріали кримінального провадження відкрито для ознайомлення стороні захисту.

Висновки судових експертиз підтвердили вміст алкоголю в наданих зразках. Той факт, що суддя був у стані сп'яніння в момент ДТП, підтверджено висновками інших експертиз.

"За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз доведено порушення ПДР, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення", - інформували в бюро.

Як повідомлялося, у травні 2023 року на блокпосту в Києві сталася дорожньо-транспортна пригода за участю Тандира, унаслідок якої загинув військовослужбовець Нацгвардії. Суддю затримали. За даними слідства, під час ДТП він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч.3 ст.286-1 Кримінального кодексу України), здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Києві. Процесуальне керівництво - Київська міська прокуратура.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА