19:32 10.08.2023

Ferrexpo судиться за Галещинське родовище залізистих кварцитів після відкликання ліцензії через санкції щодо БГЗК

2 хв читати
Ferrexpo судиться за Галещинське родовище залізистих кварцитів після відкликання ліцензії через санкції щодо БГЗК

Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні після відкликання однієї з ліцензій - на розвідку Галещинського (Кременчуцького) родовища залізистих кварцитів - у зв'язку з потраплянням під санкції Біланівського гірничо-збагачувального комбінату, який входить до групи (БГЗК, Горішні Плавні, Полтавської обл.), позивається проти такого рішення.

Згідно з піврічним звітом Ferrexpo, 24 червня 2021 року на офіційному сайті президента було оприлюдненому указ, яким уведено в дію постанову РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Водночас БГЗК було внесено до списку юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції.

У звіті констатують, що до указу і постанови не додавали обґрунтування для застосування санкцій. Водночас уточнюється, що санкція, накладена на БГЗК - анулювання ліцензії на видобуток Галещинського родовища, є другою з виданих БГЗК.

Також повідомляється, що родовище Галещинське перебуває на стадії розвідки і розташоване на північ від активних гірничих робіт групи.

"Результат розгляду наразі незрозумілий. (...) Судове засідання відбулося 4 квітня 2023 року, судді розглянули подані докази, але ще немає якихось висновків щодо юридичних аргументів сторін, які беруть участь у цьому спорі. Відтоді жодних подальших подій не було", - констатується у звіті.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 24 червня 2021 року підписав указ, яким увів у дію рішення РНБОУ про безстрокове анулювання ліцензій дев'яти компаніям-надрокористувачам, серед яких БГЗК, що входить до групи Ferrexpo Костянтина Жеваго. Цим указом анульовано спеціальний дозвіл на користування надрами на Галещинське (Кременчуцьке) родовище залізних руд із 2004 до 2036 року.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, їй належить 100% ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9% - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА