09:31 12.07.2023

Естонія розширює можливості прийому військ НАТО

1 хв читати
Естонія розширює можливості прийому військ НАТО

Естонія на додаток до вже діючої інфраструктури приймання майже тисячі союзників побудує додатково майданчики для приймання ще майже 1600 солдатів у Тапі і біля Виру, повідомив начальник відділу інфраструктури Держцентру оборонних інвестицій (РКІК) Каді-Кай Колло.

"Наразі будують дві приймальні зони. Минулого року було розширено зону прийому в Тапі, яка міститиме чотири житлових приміщення і дві пральні, і в ній зможуть розміститися майже 650 осіб", - сказав Колло, слова якого наводить портал ERR у середу.

За його словами, також будують нову Південну приймальню зону, яка буде побудована поруч із наявним стрільбищем Ціатсунгилмаа. У цьому районі буде побудовано вісім житлових приміщень, у яких розмістяться майже 1 000 осіб.

Спорудження цих об'єктів обґрунтоване рішенням Естонії відмовитися від розгортання постійних додаткових підрозділів союзників на своїй території, як це роблять Латвія і Литва, і розраховувати на оперативне прибуття в разі кризи або на навчання підрозділів бригади Сполученого Королівства, приписаної до оборони республіки.

Колло пояснив, що Естонія будує не постійні бази і не полігони, а можливості для тимчасового розміщення союзників. Як очікується, підрозділи після нетривалого перебування переміщаються до районів операцій або назад до країни прибуття.

До кінця 2023 року має бути завершено і розширення зони прийому в Тапі, і першу можливість розміщення союзників поблизу Виру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА