12:28 07.07.2023

Уряд США підтримає Україну в розвитку ринку страхування - Свириденко

2 хв читати
Уряд США підтримає Україну в розвитку ринку страхування - Свириденко

Уряд США готовий підтримати Україну в розвитку страхового ринку, оскільки страхування військових ризиків відіграє вирішальну роль у розблокуванні потоку приватних інвестицій, необхідних для підтримки економіки України під час війни, повідомляється на сайті Міністерства економіки України в п'ятницю.

Як уточнило відомство, про це йшлося під час онлайн-зустрічі з питань страхування військових ризиків в Україні за участю першої віцепрем'єрки - міністерки економіки України Юлії Свириденко та міністерки торгівлі США Джини Раймондо.

"Зараз потрібно визначити, які умови необхідні для американських компаній для активної роботи на українському ринку", - зазначила Свириденко, слова якої наводять у повідомленні.

Наразі через бойові дії, спричинені військовою агресією РФ проти України, світова страхова індустрія не надає масштабних страхових послуг, щоб задовольнити потребу приватного бізнесу в повному обсязі. Ризик неплатоспроможності не дає змоги великим перестраховикам і постачальникам капіталу вийти на ринок. Ще одна причина - відсутність даних про військові ризики з України, щоб дати їм змогу оцінити ризики і таким чином вийти на ринок, зазначає відомство.

Повідомляється також, що Мінекономіки вже працює над розробкою платформи обміну даними про ризики, яка дасть змогу страховикам та інвесторам оцінювати військові ризики в Україні. Це довгострокове рішення спрямоване на створення страхового пулу та належного покриття ризиків.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу роботу українського ринку інвестицій, можливість страхування в Україні, бачення великих американських компаній перспектив роботи в Україні, їхні ризики та наміри збільшувати темпи своєї роботи в Україні. Крім того, вони домовилися створити робочу групу, щоб продовжувати напрацьовувати план розвитку послуг страхування в Україні та імплементувати домовленості, досягнуті під час зустрічі.

Згідно з повідомленням, у заході також узяли участь посол України в США Оксана Маркарова та топменеджери американських компаній, таких як Blackrock, DFC, AON PLC, Zurich, Chubb Group, Citibank.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА