17:10 11.04.2023

Фабрики-кухні з виробництва дитячого харчування побудують у Київській і Харківській областях

2 хв читати

У Бучі стартувало будівництво першої в Україні фабрики-кухні, яка готуватиме обіди для закладів освіти Бучанської, Немішаївської та Бородянської громад, повідомив мер Бучі Анатолій Федорук у телеграмі.

Фабрика-кухня в Бучі розташовуватиметься на вулиці Яблунській, 1л на площі 1,8 га. Вона вироблятиме 10 тис. порцій за зміну. Згідно з паспортом об'єкта, будівництво планують завершити в IV кварталі поточного року.

Голова обласної військової адміністрації Харківської області Олег Синєгубов також написав у телеграмі про майбутнє будівництво фабрики-кухні в Лозовій. Вона готуватиме харчування для 86 шкіл і дитячих садків Лозівської, Олексіївської, Близнюківської, Біляківської та Первомайської громад.

Проєкт профінансував американський меценат Говард Баффет.

Будівництво фабрик-кухонь у Бучі та Лозовій - пілотні проєкти реформування системи шкільного харчування, що стартувала 1 січня 2022 року і проводиться за ініціативою першої леді країни Олени Зеленської. У школах почали впроваджувати меню, розроблене шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.

Одна з цілей реформаторів - призвичаїти дітей із раннього віку до здорового харчування.

Нове меню передбачає скорочення споживання хлібобулочних виробів і збільшення споживання овочів і м'яса. З раціону школярів виключено сосиски, ковбаси, рибні консерви, обмежено споживання продукції з високим вмістом солі та цукру, сиру, соусів і майонезів (окрім кетчупу). Водночас додано більше злакових, овочів, фруктів, ягід, молочних і м'ясних продуктів. Соки пропонуються в обмеженій кількості без додавання цукру та підсолоджувачів. Сіль можна використовувати тільки йодовану і тільки для приготування їжі.

У шкільних буфетах заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, продукти з високим вмістом цукру або солі, консервантів, барвників і ароматизаторів, газовані напої, м'ясні та рибні продукти промислового та кулінарного виробництва, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та гриби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА