17:34 04.04.2023

Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

2 хв читати
Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ (МП) на території області

Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії, скликаній у зв'язку з побиттям військового священиками у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ (МП) у Хмельницькому 2 квітня, одноголосно проголосувала за заборону діяльності УПЦ в області.

"Депутати обласної ради одноголосно ухвалили рішення "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області", яким заборонили діяльність Української православної церкви Московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) на території Хмельницької області. Також цим рішенням запропоновано президентові України визначити законопроєкт "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій" як невідкладний - для його позачергового розгляду Верховною Радою України", - повідомляє пресслужба облради.

Крім того, рекомендовано органам місцевого самоврядування Хмельницької області здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви (Московського патріархату) з подальшим припиненням права користування на такі земельні ділянки шляхом ухвалення відповідних рішень.

Більшістю голосів депутати ухвалили звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимоги законів України.

Звертаючись до депутатів та всіх присутніх у залі, голова обласної ради Віолета Лабазюк наголосила, що зважаючи на протиправні і антиморальні події 2 квітня у Хмельницькому храмі УПЦ МП, які сколихнули всю громадськість регіону і держави, обласна рада восьмого скликання не стоїть осторонь і зібралася, аби висловити свою позицію.

"Необхідність скликання сьогодні позачергового засідання сесії обласної ради - це вирішення питання особливого значення - нашої свободи, національних інтересів та збереження цілісності нашої держави. Немає сьогодні важливішого завдання для кожного з нас, для кожного українця як захист рідної землі від рашистського окупанта, збереження цілісності території нашої держави, забезпечення її успішного майбутнього в європейській спільноті", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА