17:20 04.04.2023

Уряд розпочинає реалізацію нової держполітики у сфері гуманітарного розмінування - Шмигаль

1 хв читати
Уряд розпочинає реалізацію нової держполітики у сфері гуманітарного розмінування - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що уряд розпочинає реалізацію нової державної політики у сфері гуманітарного розмінування.

"Розуміємо, що маємо змінити темпи розмінування. Тому уряд України розпочинає реалізацію нової державної політики в цій сфері", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем'єра, ключові елементи цієї держполітики: оновлення національних стандартів протимінної діяльності; ефективна державна програма розмінування з пріоритетами територій; створення ринку послуг із розмінування, конкуренція між операторами розмінування, залучення найбільшої кількості міжнародних операторів за допомогою фінансової підтримки наших партнерів; освітні та комунікаційні кампанії; активне залучення інноваційних технологій.

"Відповідно до закону "Про протимінну діяльність" і для того, щоб краще скоординувати всю роботу в цій сфері, доручено створити окрему структуру - Державний центр гуманітарного розмінування", - заявив Шмигаль.

За його словами, Центр братиме участь у плануванні заходів протимінної діяльності та забезпечить роботу системи менеджменту якості розмінування, а також представники Центру братимуть активну участь у співпраці з міжнародними партнерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА