21:36 31.03.2023

Україна очікує нових ордерів на арешт російських політичних і військових діячів - Зеленський на "Бучанському саміті"

2 хв читати
Україна очікує нових ордерів на арешт російських політичних і військових діячів - Зеленський на "Бучанському саміті"

Україна очікує на нові ордери на арешт російських політичних і військових діячів у відповідних справах щодо злочинів, скоєних на території України, заявив, під час виступу на "Бучанському саміті" в Києві в п'ятницю президент України Володимир Зеленський.

"Виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт глави держави-терориста за обвинуваченням у насильницькій депортації українських дітей з тимчасово окупованих Росією територій нашої держави є лише одним із проявів прогресу в досягненні справедливості. Україна повністю підтримує та активно сприяє роботі Міжнародного кримінального суду. Очікуємо і на нові ордери на арешт російських політичних та військових діячів у відповідних справах щодо злочинів, скоєних на території України. Я наголошую: вони мають відповісти за все, що накоїли, не тільки перед історією, а й перед судом", - сказав він.

За словами Зеленського, "в юридичній тріаді елементи доповнюють один одного - національне судочинство України, Міжнародний кримінальний суд, Спеціальний трибунал щодо злочину агресії Росії проти України. Вони разом повернуть дієвість міжнародному порядку, заснованому на правилах".

"Чи хоче світ повторення того, що робить Росія, але повторення ще й в інших частинах світу? Кожен, хто цього не хоче, має працювати разом із нами над створенням Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії. Над створенням компенсаційного механізму, щоб відшкодувати всі збитки, завдані російською агресією, - відшкодувати їх за рахунок російських же активів", - заявив президент.

Зеленський зазначив, що "справедливість - один із пунктів Української формули миру".

"І справедливості заради, нами створюється глобальна мережа юридичної співпраці. Співпраця саме для того, щоб зло не поверталося. І щоб у відповідь на кожне знищення або руйнування російськими окупантами українського життя прозвучав законний вирок суду", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА