15:25 23.02.2023

Суд заарештував майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн

2 хв читати
Суд заарештував майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн

Суд заарештував майно Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука, підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань, повідомляє Служба безпеки України.

"За матеріалами Служби безпеки суд арештував майно Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальна вартість арештованих активів становить більше ніж 5,6 млрд грн", - ідеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі в четвер.

Згідно з повідомленням, рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго і понад 4% - у третьому, якими Марченко володіє через п'ять офшорних компаній.

Також накладено арешт на дві земельні ділянки, чотири житлові будинки в Києві та в Криму, а також на 10 автомобілів, що належать фігурантці, інформує служба.

"Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах. Серед них – київські компанії "Терра-Інвест", "Укркапітал" і "Спорт-Тур", які дружина Медведчука використовувала для проведення підривної діяльності проти України", - інформує СБУ, уточнюючи, що "саме вони (ці компанії - ІФ-У) заснували фірму за законами Росії, через яку Марченко переказувала мільйонні суми на рахунки росгвардії та МВС Росії в окупованому Криму, а також сплачувала "податки" в російський бюджет".

Раніше повідомлялося, що слідчі СБУ повідомили Марченко та голові афілійованої кримської фірми про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

За цією статтею також повідомлено про підозру топменеджеру "Укркапіталу" і "Спорт-Туру". Зловмисника затримано, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як наголошується в повідомленні СБУ, злочин, у якому підозрюють Марченко та менеджерів причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Арешт активів забезпечить можливість конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб.

Розслідування триває.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА