10:56 16.02.2023

США мають намір збільшити військову допомогу Україні ще на $10 млрд - Держдеп

2 хв читати
США мають намір збільшити військову допомогу Україні ще на $10 млрд - Держдеп

Голова департаменту міжнародного сприяння Держдепартаменту США Дафна Ренд підтвердила, що Вашингтон має намір надати Україні з бюджетних коштів додаткову допомогу $9,9 млрд.

"США надали уряду України бюджетну підтримку у розмірі $13 млрд, і ми працюємо з Конгресом, щоб надати ще $9,9 млрд найближчими місяцями", - повідомила Ренд журналістам.

Вона додала, що Вашингтон, "як і раніше, прихильний до співпраці з урядом України для підтримки його оперативного потенціалу та надання додаткової бюджетної підтримки в міру необхідності".

Раніше цього тижня газета The Washington Post повідомляла, що уряд США докладає зусиль для того, щоб домогтися схвалення Конгресом додаткового пакета військової допомоги Україні на суму $10 млрд.

Видання зазначило, що, як очікується, про черговий пакет військової допомоги буде оголошено наступного тижня, практично одночасно з повідомленням про впровадження додаткових санкцій щодо Росії.

Водночас газета пише, що низка американських чиновників, які відвідали Україну останнім часом, заявили Києву, що, незважаючи на обіцянки підтримувати Україну "стільки, скільки потрібно", Вашингтон розраховує на ефективніше використання вже наданої допомоги.

Ренд не повідомила, що планується включити до нового пакета допомоги Києву. Водночас міністр оборони США Ллойд Остін у рамках зустрічі контактної групи з оборони України у Брюсселі заявив, що наразі нагальним завданням Заходу є забезпечення Києва засобами протиповітряної оборони.

"Ми знаємо, що Росія на озброєнні має значну кількість літаків і великий потенціал, - сказав він журналістам. - Ось чому ми наголосили, що нам потрібно зробити все, що в наших силах, щоб забезпечити Україні якнайбільший потенціал протиповітряної оборони".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА