19:58 06.02.2023

Взято під варту "народного дружинника" з Козачої Лопані, який допомагав окупантам виявляти та затримувати колишніх українських військових

1 хв читати
Взято під варту "народного дружинника" з Козачої Лопані, який допомагав окупантам виявляти та затримувати колишніх українських військових

Управління СБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури затримало 32-річного мешканця смт Козача Лопань, який під час окупації селища був активним учасником "народної дружини".

"Він добровільно вступив до лав так званої "народної дружини смт Козача Лопань". Поплічник окупантів виявляв і затримував колишніх військовослужбовців ЗСУ та патріотично налаштованих громадян. Також чоловік активно закликав місцевих жителів вступати в "дружину", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Крім того, за даними слідства, фігурант незаконно заволодів автомобілем ВАЗ 2121 і в серпні минулого року добровільно передав його представникам незаконних правоохоронних органів, які діяли у складі окупаційної адміністрації Козачої Лопані.

Як уточнив прессекретар УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, після деокупації селища фігурант намагався сховатись від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали. Під час обшуку у нього було вилучено значну суму коштів, ймовірно отриману злочинним шляхом. Наразі правоохоронці встановлюють джерело надходження грошей.

Затриманому повідомили про підозру у допомозі державі-агресору (ч.1 ст.111-2 КК України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА