19:13 06.02.2023

В Одесу вже привезли 82 генератори

2 хв читати
В Одесу вже привезли 82 генератори

Усі 82 генератори, відправлені до Одеси для ліквідації наслідків технологічної аварії на об'єктах енергетики, вже доставлені до міста, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних подій, яке відбулося 6 лютого під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Як повідомляється на урядовому порталі в понеділок, Комісія розглянула впровадження комплексу заходів щодо безперебійного функціонування критичної інфраструктури та забезпечення першочергових потреб населення.

Минулого тижня сталася масштабна технологічна аварія на одній із підстанцій, яка постачала електрикою півмільйона людей в Одеському районі. Ми оперативно оформили необхідні доручення для вирішення проблеми. Вдалося повністю заживити критичну інфраструктуру та частково повернути світло людям. Зараз мають зробити наступні кроки, щоб якнайшвидше стабілізувати ситуацію", - зазначив Шмигаль.

Як повідомили у Міненерго, за минулу ніч вдалося збільшити тривалість подачі світла людям, проте через початок робочого тижня збільшилося споживання. Енергетики цілодобово ведуть ремонтні роботи на підстанції, що зазнала аварії.

За даними Одеської обласної військової адміністрації, всі котельні централізованого опалення вже заживлені та забезпечують теплом 90% мешканців. Інші 10% - це локальні котельні, що працюють від подачі електроенергії. В обладміністрації наголосили, що будинків, де цілодобово відсутнє теплопостачання, немає. Об'єкти водопостачання функціонують, зокрема, за допомогою генераторів.

Шмигаль доручив завезти додаткові генератори до Одеської області до подальшої стабілізації ситуації з електроенергією. Також уряд на найближчому засіданні опрацює питання щодо виділення коштів для Одеської обладміністрації на закупівлю запасів пального для генераторів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА