20:25 31.01.2023

У Запоріжжі шахраї, обіцяючи соціальну допомогу, виманювали особисті дані та знімали кошти з банківських карток постраждалих

1 хв читати
У Запоріжжі шахраї, обіцяючи соціальну допомогу, виманювали особисті дані та знімали кошти з банківських карток постраждалих

У Запоріжжі шахраї "очистили" банківські картки місцевих жителів, які прочитавши фейкові оголошення у соцмережах та sms-повідомлення, намагалися оформити фінансову допомогу зокрема для переселенців, повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Запорізькій області у вівторок.

За даними відомства, в останні дні січня в поліцію Запоріжжя звернулися кілька місцевих мешканок, що стали жертвами аферистів, які пообіцяли соціальну допомогу в обмін на їхні персональні дані, а також номери банківських карток.

Як повідомляє поліція, серед постраждалих 64-річна мешканка Запоріжжя, котра втратила 98 тис грн, які були на рахунку її банківської картки після того, як відреагувала на оголошення у соцмережі про надання допомоги переселенцям. Вона перейшла за шахрайським посиланням в інтернеті, ввела свої персональні дані та дані банківських карток. Після чого всі гроші з її рахунку зникли.

На вудку шахраїв потрапила і 60-річна запорожанка, яка повірила sms-повідомленню нібито про необхідність оформлення нарахувань соцдопомоги. Як тільки вона перейшла за посиланням, то одразу втратила 47 тис грн зі свого рахунку.

Дані про факти шахрайства внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів ч.1 ст.190 КК України (Шахрайство).

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА