12:49 25.01.2023

Німеччина надасть Україні 14 Leopard 2 А6 із запасів бундесверу, надасть іншим країнам дозвіл на передачу танків Україні

1 хв читати
Німеччина надасть Україні 14 Leopard 2 А6 із запасів бундесверу, надасть іншим країнам дозвіл на передачу танків Україні

Канцлер ФРН Олаф Шольц оголосив у середу про рішення німецького федерального уряду передати Україні 14 бойових танків Leopard 2 А6 із запасів бундесверу, повідомляє пресслужба уряду ФРН.

"Це рішення відповідає нашій добре відомій лінії, спрямованій на підтримку України в міру наших можливостей. Ми діємо в тісній координації та узгоджено на міжнародному рівні", - зазначив Шольц.

Уточнюється, що тепер необхідно зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України.

"На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів бундесверу. Інші європейські партнери у свою чергу передадуть танки Leopard 2. Підготовка українських екіпажів має швидко розпочатися в Німеччині. На додачу до навчання пакет також включатиме логістику, боєприпаси і технічне обслуговування систем", - наголошується в повідомленні.

У ньому зазначено, що Німеччина надасть країнам-партнерам, які хочуть швидко поставити Україні танки Leopard 2 зі своїх запасів, відповідні дозволи на їх передачу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сіра зона" на півночі Харківщини не збільшилася, відбуваються активні бої - Синєгубов

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА