10:03 12.01.2023

Мінкультури не отримало відповіді від Нацполіції на звернення щодо перевірки скарг студенток університету ім. Карпенка-Карого про можливі домагання викладача

1 хв читати
Мінкультури не отримало відповіді від Нацполіції на звернення щодо перевірки скарг студенток університету ім. Карпенка-Карого про можливі домагання викладача

Міністерство культури та інформаційної політики не отримало відповіді від Національної поліції на звернення щодо перевірки достовірності інформації у скаргах студенток Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого про можливі домагання з боку викладача вишу.

"Для перевірки достовірності інформації, викладеної у зверненнях, МКІП та Університет направили листи для розгляду отриманих скарг до Національної поліції України та Шевченківського управління ГУНП у Києві. Відповіді на них на сьогодні не були отримані", - йдеться у відповіді міністерства на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Раніше у робочій групі вишу з розгляду інформації про можливі домагання до студенток із боку викладача також заявили, що не отримали відповіді від Нацполіції щодо переданих восени 2021 року матеріалів.

У 2021 році в ЗМІ з'явилася інформація, що викладача вишу, радянського й українського актора Володимира Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях до студенток. Після цього, 9 серпня 2021 року, Міністерство культури та інформаційної політики України ініціювало службове розслідування у зв'язку з такими звинуваченнями, а також закликало керівництво університету сприяти оперативній і всебічній перевірці всіх наведених випускницями фактів.

Пізніше в університеті ім. Карпенка-Карого створили робочу групу з розслідування можливих звернень, пов'язаних із домаганнями, яка передала Нацполіції напрацьовані матеріали.

У листопаді 2021 року стало відомо, що Талашко звільнився з вишу за власним бажанням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА