21:18 05.01.2023

Резніков про посилення відповідальності для військових: У нас триває відкрита війна, стоїть питання виживання

2 хв читати

Міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи зміни до законодавства про посилення відповідальності військовослужбовців, заявив, що питання невідворотності покарання й армійська дисципліна - це питання виживання не лише Збройних сил, а й усієї країни.
"Питання невідворотності покарання, дисципліна армійська - це питання виживання не просто Збройних сил, а усієї країни. Тому я довіряю нашому військовому командуванню і підтримую їх у цьому проханні", - сказав Резніков під час інтерв'ю для національного телемарафону.
За словами міністра, просили внести зміни до законодавства саме військові, командувачі, командири бригад, тому що "є проблеми в деяких ситуаціях із дисципліною, і цим користуються деякі люди".
"Це було дуже наполегливе, багатомісячне прохання і робота саме нашого військового командування. Я довіряю генералові Залужному, його Генштабу, його командувачам. І парламент відреагував на це тим, що ухвалив низку цих законопроєктів", - зазначив Резніков.
Міністр наголосив, що "міг би зрозуміти тих, хто обурений, якби зараз був мирний час".
"У нас сьогодні триває відкрита війна, стоїть питання виживання", - сказав він.
Як повідомлялося, 19 грудня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступив на підтримку змін до законодавства про посилення відповідальності військовослужбовців і попросив президента України Володимира Зеленського підписати відповідний законопроєкт, схвалений Верховною Радою.
Верховна Рада на засіданні 13 грудня 270 голосами підтримала законопроєкт №8271 про посилення відповідальності за військові злочини, а також за невідкладне його підписання і направлення президентові України. Того самого дня його підписав спікер парламенту Русланом Стефанчуком і направив на підпис главі держави.
Законопроєкт, зокрема, унеможливлює звільнення військовослужбовців від покарання або призначення їм м'якшого покарання, ніж передбачено в чинному Кримінальному кодексі України (непокора; невиконання наказу; погроза або насильство стосовно начальника; самовільне залишення місця несення служби; дезертирство, самовільне залишення поля бою або відмова діяти зброєю).
15 грудня на сайті глави держави було опубліковано петицію №22/173526-еп із закликом накласти вето на закон, яка за першу добу набрала 28 тис. підписів, що вище за необхідну кількість для розгляду її президентом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА