14:53 08.12.2022

Голова ОВА: На Сумщині від російських бомбардувань із початку повномасштабного вторгнення найбільше постраждали 4 громади

1 хв читати
Голова ОВА: На Сумщині від російських бомбардувань із початку повномасштабного вторгнення найбільше постраждали 4 громади

На Сумщині від російських бомбардувань із початку повномасштабного вторгнення найбільше постраждали Охтирська, Тростянецька, Боромлянська, Лебединська громади, а також громади Конотопського району, повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький.

"Найбільше постраждали у нас громади від бомбардувань іще на початку війни (наприкінці лютого - на початку березня): від бойових дій, що відбувалися на території Сумської області, від фізичної присутності тут російських військ - це Охтирська громада, Тростянецька, Боромлянська, громади Конотопського району, Лебединська громада, це такі великі міста, які постраждали найбільше від бомбардувань", – сказав він на брифінгу у Медіацентрі "Україна – Укрінформ" у четвер.

Водночас Живицький зазначив, що після звільнення Сумської області постійних обстрілів із боку Російської Федерації зазнають прикордонні громади.

"Характер обстрілів трохи змінюється: ворог частіше використовує реактивні системи залпового вогню, великі калібри (152-мм, якщо міномети, то це 120-мм міномети). До цього вони використовували менші калібри своєї артилерії. І десь з осені більш прицільно б'ють по обсягах критичної інфраструктури (це газорозподільні пункти, це електропідстанції, що розташовуються біля кордону, навіть ціляться в невеликі трансформатори, які живлять одну-дві вулиці або невеликий населений пункт), це склади із зерном, це водяні вежі та житлові будинки. Б'ють по центрах міст, сіл", – уточнив голова ОВА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА