11:41 08.12.2022

Угорщина виступила проти нового пакету санкцій ЄС щодо РФ – ЗМІ

2 хв читати
Угорщина виступила проти нового пакету санкцій ЄС щодо РФ – ЗМІ

Угорщина на зустрічі постпредів країн ЄС висловила незгоду з планованим новим пакетом антиросійських санкцій, повідомляє у четвер Financial Times із посиланням на джерела.

"На вчорашній зустрічі постпредів ЄС Угорщина, яка у вівторок наклала вето на пакет допомоги Україні на 18 млрд євро, виступила і проти нового пакету санкцій проти Росії", - йдеться у повідомленні.

Рішення про такі санкції ЄС ухвалюються одноголосно, тому будь-яка країна може за бажання блокувати такі ініціативи. Газета не уточнює, що саме в пакеті обмежувальних заходів не влаштовує Будапешт.

Окрім того, за даними видання, угорська сторона виступила проти "пропозиції подвоїти фонд ЄС для надання озброєння Україні та іншим країнам".

За словами деяких європейських дипломатів, такі дії Угорщини "стають досить передбачуваними". На їхню думку, Будапешт може й надалі блокувати багато ключових рішень ЄС, які потребуватимуть одноголосного схвалення.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія запропонувала запровадити черговий – дев'ятий – пакет санкцій проти Росії, який має передбачати заборону на транзакції з трьома російськими банками та інші заходи.

Виконавчий орган ЄС пропонує в межах нового пакету заходів внести до санкційних списків іще майже 200 фізичних та юридичних осіб, серед яких - російські військові, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори, політичні партії, оборонні підприємства. Крім цього, ЄК хоче запровадити заборону на операції з трьома російськими банками, зокрема із "Всероссийским банком развития регионов", а також на мовлення чотирьох російських каналів ЗМІ.

Крім того, Єврокомісія пропонує вжити нових заходів у сфері економіки, зокрема спрямованих на російські енергетичний та гірничодобувний сектори, "зокрема заборону на нові інвестиції у гірничодобувну галузь Росії".

Пропозиції голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн також передбачають заборону на експорт до Росії безпілотних літальних апаратів. Окрім цього, ЄК хоче запровадити нові експортні обмеження, зокрема щодо товарів подвійного призначення - "ключових хімічних речовин, нейропаралітичних речовин, електроніки та ІТ-компонентів".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА