06:06 22.11.2022

Жити в режимі відключень е/е українцям доведеться щонайменше до кінця березня

2 хв читати
Жити в режимі відключень е/е українцям доведеться щонайменше до кінця березня

Українців закликали бути готовими до того, що жити в режимі відключень електроенергії доведеться щонайменше до кінця березня, повідомив СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

"Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня". – написав Коваленко на своїй фейсбук-сторінці.

Він зазначив, що після розпорядження НЕК "Укренерго" вдень у понеділок відбулися екстрені максимальні обмеження електроенергії, зокрема відключено понад 953 тисячі абонентів.

Коваленко припустив, що якщо російські війська не здійснять нових атак на енергомережі, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. "Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими", - пояснив він.

Також Коваленко допустив повернення колишнього рівня постачання електроенергії, якщо енергосистема матиме достатньо електроенергії і зможе обходитися без відключень в цілому, якщо РФ не здійснюватиме нових ракетних атак.

У протилежному випадку, на його думку, доведеться задіяти як погодинні стабілізаційні відключення, так і екстрені, при яких світла може не бути дуже тривалий час.

"Слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатися і звинувачувати когось. Тим більше, всі ми знаємо, хто винен насправді", - підсумував Коваленко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА