18:05 14.11.2022

Нова Зеландія оголосила про надання чергового пакета військової допомоги Україні

2 хв читати
Нова Зеландія оголосила про надання чергового пакета військової допомоги Україні

Нова Зеландія оголосила про надання чергового пакета військової допомоги Україні, йдеться в повідомленні оборонного відомства країни.

У ньому зазначається, що Нова Зеландія направить 66 військових інструкторів для навчання українських військовослужбовців у Великій Британії.

"Професіоналізм, самовідданість і цілеспрямованість нашого персоналу визнали наші партнери, і вони продовжуватимуть працювати з метою вплинути на здатність України захищатися", - заявив командувач об'єднаних сил Нової Зеландії контрадмірал Джим Гілмор.

Крім того, повідомляється, що в Європі будуть розміщені новозеландські фахівці у сфері військової логістики, а перебування офіцерів, котрі є фахівцями у галузі зв'язку, буде продовжено до 30 червня 2023 року.

"Наразі 135 військовослужбовців ЗС Нової Зеландії розгорнуті у Великій Британії та Європі для підтримки оборони України", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що це 120 військовослужбовців новозеландської армії. Вони проходять навчання у рамках операції, яку проводять Велика Британія, "Інтерфлекс", і навчають українських новобранців.

"Вони проводять п'ятитижневий базовий бойовий курс піхоти, призначений для підвищення виживаності та зниження летальності на полі бою", - наголошують в оборонному відомстві Нової Зеландії.

Там додають, що наразі навчання з новозеландськими інструкторами проходить уже друга група українських військових. Перша група загальною чисельністю понад 320 осіб уже повернулася в Україну для того, щоб захищати свою країну.

"Після завершення курсу українські солдати або продовжують спеціалізовану підготовку для інших ролей, або, ймовірно, будуть розгорнуті на полі бою", - підсумували у відомстві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА