06:43 28.10.2022

Результатом нашої боротьби обов'язково стає визволення України – Зеленський у День визволення України від нацистських загарбників

2 хв читати
Результатом нашої боротьби обов'язково стає визволення України – Зеленський у День визволення України від нацистських загарбників

День звільнення України від нацистів у 247-й день нашої боротьби стає символом: результатом нашої боротьби обов'язково стає звільнення нашої України, заявив у відеозверненні в ніч із четверга на п'ятницю президент України Володимир Зеленський.

"На календарі вже 28 жовтня. Щороку в цей день ми відзначаємо звільнення України від нацистських окупантів. Ми віддаємо шану українцям, які боролись і перемогли нацизм у роки Другої світової війни. Сьогодні ми робимо це, тримаючи в руках не квіти, а зброю. Сьогодні зберегти пам'ять про подвиги наших предків означає захистити їхні здобутки. Ми згадуємо вигнання нацистів, наближаючи вигнання рашистів", - сказав Зеленський.

Рано чи пізно, сказав також він, "спогади про страшну війну стають страшною реальністю. Сусід стає агресором. Агресор стає терористом. А нацизм стає прикладом для наслідування".

"Зло завжди починає однаково. Загарбники називають себе визволителями. Вторгнення своєї армії – самозахистом. Як і 80 років тому, український народ стає на оборону рідної землі. І ворожий план бліцкригу стає провалом", - заявив він.

За словами Зеленського, "сьогодні єдиною тактикою Росії став терор. Єдиним можливим фіналом такої тактики стане поразка. Терор став доказом їхньої слабкості та тестом нашої стійкості".

"Нас не зламають обстріли. Страшніше ворожих ракет у нашому небі – почути ворожий гімн на нашій землі. Нас не злякає темрява. Найтемніші часи для нас не без світла, а без волі. Наші військові – міцні, волонтери – невтомні, партнери – надійні, а люди – незламні. Друга армія світу буде дедалі меншою. Втрати ворога стануть дедалі більшими.", - заявив також він.

Ми знаємо, зазначив президент, що всі окупанти тікають із нашої землі однаково. "Гауляйтери та самопризначені "губернатори" закінчують однаково. Рейхскомісаріати та квазіреспубліки помирають однаково. І у всіх наших містах обов'язково будуть наші прапори. І "Юнкерси" і дрони-камікадзе падають однаково", - сказав Зеленський.

За його словами, за дві доби випущено понад 30 дронів.

"Захисники нашого неба не допустили прориву стерв’ятників ворога глиб країни й приземлили 23 "Шахеди". Крім того, перетворено на металобрухт керовану авіаційну ракету Х-59, два ударних вертольоти Ка-52 і черговий штурмовик Су-25. Загалом за цей період Росія здійснила 4,5 тисячі ракетних ударів і понад 8 тисяч авіанальотів. Але ми боремось, будемо збивати більше", - сказав він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА