20:40 21.10.2022

Голова профільного комітету Ради Гетманцев заявляє про необхідність перезавантаження БЕБ

2 хв читати
Голова профільного комітету Ради Гетманцев заявляє про необхідність перезавантаження БЕБ

Необхідно перезавантаження Бюро економічної безпеки (БЕБ), оскільки у нинішньому його вигляді воно заважає роботі бізнесу та не приносить надходжень до державного бюджету, заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев.

"Усе керівництво податкової перейшло до бюро. І всі злочини, які вони вчиняли – теж. Тоді питання: навіщо ми це робили? Тому, звичайно, ми зараз маємо зробити перезавантаження БЕБ", - сказав він на форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади" у п'ятницю в Києві.

Гетманцев уточнив, що БЕБ на 80% складається із колишніх співробітників податкової міліції.

"Моя позиція щодо діяльності Бюро економічної безпеки однозначно негативна, при тому, що я автор закону. Закон був хороший, але ми не бачимо жодних результатів", - констатував голова комітету.

За словами аналітика CASE-Ukraine Андрія Савареця, показники роботи БЕБ відсутні, а сама діяльність Бюро є непрозорою: нерідко інформація, яку подає БЕБ, не має підтвердження.

Також аналітик зазначив, що за три роки помітно знизилися показники роботи податкової міліції і БЕБ, що прийшла їй на зміну: у 2020 році було зареєстровано 1941 правопорушення, у 2021 – 629, у 2022 – 292 порушення, за 2020 рік вручено 555 підозр. – 487, у 2022 – 13. За його словами, за останні дев'ять місяців БЕБ направило до суду чотири обвинувачення з арештом, три з яких – затримання "бусиків" із тютюновими виробами без акцизних марок.

На думку президента Асоціації платників податків України Григола Катамадзе, головною проблемою у формуванні БЕБ є непрозорий конкурс на призначення посад. "Якщо ми бачили, що всі податківці призначали себе в Бюро, то яку ефективність ми очікували від них?" - сказав він.

На його думку, при призначенні нового складу БЕБ мають врахувати такий негативний досвід.

Перший заступник профільного парламентського комітету Ради Ярослав Железняк у телеграм-каналі уточнив, що заплановане перезавантаження БЕБ включатиме обмеження найму в Бюро співробітників експодаткової міліції та звільнення їх з керівних посад, а також звільнення голови БЕБ за підсумками визнання Радою незадовільним звіту про роботу Бюро або відсутність такого звіту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інвестування одразу всіх $300 млрд заморожених росактивів в ОПК України кардинально змінило б ситуацію на фронті - міністр юстиції

В Україні найближчими днями очікуються дощі та грози - Укргідрометцентр

ЄС і Україна, як очікується, 26 червня підпишуть угоду з безпеки - ЗМІ

У Казахстані затримано одного з підозрюваних у замаху на вбивство журналіста Садикова в Києві 18 червня

Окупанти за добу 21 раз обстріляли 9 громад Сумської області - ОВА

Ворог вдарив по об'єкту енергетики у Львівській області - Козицький

Генштаб ЗСУ: Від початку доби відбулося 53 бойових зіткнення, з них 21 - на Покровському напрямку

Унаслідок атаки росіян пошкоджено обладнання на об'єктах "Укренерго" в Запорізькій і Львівській областях, постраждали енергетики

Ворог ударив по цивільній інфраструктурі Прикарпаття, є руйнування - голова ОВА

Федоров про атаку РФ об'єктів "Укренерго": РФ не зупиниться, тому Україні потрібні системи ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА