13:28 01.10.2022

За матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримав "глава ЛНР" Пасічник

2 хв читати

Служба безпеки України повідомила про підозру ще 9 організаторам незаконних референдумів РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, зокрема підозру в колабораційній діяльності отримав т.зв. глава "ЛНР" Леонід Пасічник.

Як повідомляє пресцентр СБУ, задокументовано, що він підписав звернення депутатів незаконної "народної ради ЛНР" про набуття чинності злочинного "закону про референдум Луганської народної республіки з питання про входження до складу Росії на правах суб'єкта Росії".

"За його вказівками було проведено організаційну роботу щодо створення та функціонування "центральних та дільничних виборчих комісій", забезпечено фінансування підготовки та проведення фейкового плебісциту". Крім того, Пасічник регулярно брав участь у пропагандистських заходах, обґрунтовуючи необхідність псевдоголосування і приєднання до Росії", - йдеться в повідомленні в Telegram-каналі.

Також підозру від СБУ отримали 8 так званих депутатів Народної ради ДНР, а саме: Максим Книш; Олександр Мальков; Наталія Стрельчук; Мирослав Руденко; Анастасія Селіванова; Олександр Бондаренко; Олександр Дяговець; Олексій Жигулін.

"Ці колаборанти на одному із зібрань одностайно проголосували за «закон» про проведення "референдуму" і звернулися до ватажка терористичної організації "ДНР" Пушиліна за підписанням цього неправомірного документа", - зазначили в СБУ.

У рамках відкритих кримінальних проваджень слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА