20:28 30.09.2022

Норвегія посилює контроль на кордоні з РФ

2 хв читати
Норвегія посилює контроль на кордоні з РФ

Уряд Норвегії ухвалив рішення про підвищення готовності прикордонного гарнізону та посилення контролю на кордоні з РФ, йдеться у заяві норвезького уряду, оприлюдненій у п'ятницю.

У документі наголошується, що мобілізація в РФ і можливість того, що російським громадянам може бути заборонено покидати країну, підвищує ризик незаконного перетину кордону на норвезько-російському кордоні за межами прикордонного пункту в Сторскогу, у зв'язку з чим у поліцейському окрузі Фінмарк буде розміщено поліцейський вертоліт із датчиками для підвищення готовності прикордонного гарнізону.

"Гарнізон норвезьких збройних сил у Сер-Варангер веде спостереження за кордоном із Росією. Поліцейський гелікоптер збільшить можливості виявлення будь-яких незаконних перетинів кордону", - йдеться в заяві.

У ньому уточнюється, що довжина кордону з Росією становить 198 км, і в основному він проходить уздовж річки Пасвік.

"Поліція контролює ситуацію в Сторскогу, і зараз ми збільшуємо присутність поліції у прикордонній зоні, а також за межами прикордонного пункту. Поліцейський вертоліт – корисний інструмент для спостереження за кордоном з норвезького боку", - повідомила міністр юстиції та громадської безпеки Емілі Енгер Мель.

Вона додала, що у разі потреби норвезький уряд готовий "швидко закрити кордон, якщо це стане необхідним, і зміни можуть бути внесені в найкоротші терміни".

"До Норвегії прибуло мало людей, порівняно з Фінляндією, і тут ситуація інша. Сторског - наш єдиний пункт перетину кордону з Росією. Ми перебуваємо в тісному діалозі з поліцією та норвезькою митницею щодо ситуації на кордоні і проводитимемо ретельний прикордонний контроль усіх, хто прибуває", - підсумувала Мель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА