08:45 26.09.2022

Із тимчасово окупованих територій щодня виїжджає 1,2-1,6 тис. осіб - Верещук

2 хв читати
Із тимчасово окупованих територій щодня виїжджає 1,2-1,6 тис. осіб - Верещук

Понад 1 тис осіб щодня залишають тимчасово окуповану територію України, повідомила віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Можливість виїхати є. Щодня ввечері я отримую статистику. І чоловіки, і жінки їдуть. Чоловіки виїжджають через Василівку – тобто, все можливо. 1200-1600 осіб лише з тимчасово окупованих територій виїжджають щодня", - сказала Верещук в інтерв’ю BBC Україна, опублікованому в неділю.

Вона закликала громадян України, які залишаються на окупованій території, ігнорувати незаконний референдум про приєднання окупованих районів України до РФ і, за можливості, не залишати окупантам своїх даних. "Я настійно рекомендую ігнорувати цей процес. І далі уникати будь-якого контакту з окупантами: роботи в дільничних комісіях, чи сумнівної роботи за певну плату", - наголосила віцепрем'єр.

При цьому Верещук зазначила, що окупанти планують використовувати списки результатів незаконного голосування, що залишили свої дані для фальсифікації, і що ніхто з тих, хто не піде на незаконне голосування, не притягуватиметься до відповідальності, "навіть якщо списки будуть використані". "Але якщо українець погоджується на добровільну співпрацю – звісно, на таких людей чекатиме покарання… Ми попереджаємо: стаття 111-1 частина 5 Кримінального кодексу України – саме для тих, хто зараз бере участь у проведенні "референдумів", - наголосила вона.

"Це референдум, який ми ніколи не визнаємо - тому це дійство, яке Москва називає "волевиявленням", не відповідає ні законодавству, ні гуманітарному праву. Жодні результати такого "голосування" не матимуть жодної юридичної сили", - резюмувала Верещук.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА