10:36 01.09.2022

ДБР надіслало документи на екстрадицію одного з фігурантів "батальйону Монако"

2 хв читати
ДБР надіслало документи на екстрадицію одного з фігурантів "батальйону Монако"

Державне бюро розслідувань (ДБР) підтвердило місцеперебування та скерувало документи на екстрадицію одного з фігурантів журналістського розслідування про виїзд до князівства Монако українських військовозобов'язаних, повідомляє ДБР.

"ДБР активно розслідує провадження щодо законності перетину кордону військовозобов’язаними громадянами України з так званого батальйону Монако... Зокрема, працівники ДБР підтвердили місце знаходження одного з героїв цього журналістського розслідування. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні Бюро щодо незаконної розтрати коштів", - ідеться у повідомленні ДБР у четвер.

У Бюро наголошують, що нині вживаються заходи щодо затримання цього фігуранта та екстрадиції до України.

"Документи, що наблизять його зустріч зі слідчими, вже направлені у відповідні країни ЄС", - наголошується у повідомленні.

Щодо ще однієї особи, яку згадували у журналістському розслідуванні, ДБР розслідує кримінальне провадження через ухилення від сплати податків групою компаній, що належить фігуранту.

"Встановлено, що під прикриттям податківців група компаній маніпулювала з фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції для зменшення сум, які необхідно було сплачувати до бюджету. Також у ході розслідування виявлено, що ці компанії після анексії АР Крим продовжували здійснювати господарську діяльність на півострові", - зазначається у повідомленні.

У Бюро інформують, що за матеріалами ДБР накладено арешт на майно "бійця батальйону Монако", який відпочиває на блакитному узбережжі, доки його компанії фактично обкрадають українців.

У ДБР нагадують, що 17 серпня 2022 року співробітники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом, оприлюдненим у журналістському розслідуванні видання "Українська правда", про виїзд до князівства Монако під час російської агресії військовозобов'язаних громадян України.

У межах розслідування кримінального провадження вивчають обставини перетину державного кордону України фігурантами цього розслідування, роль та місце у цьому процесі посадових осіб правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА