18:02 26.08.2022

Законопроєкт про конкурсний відбір суддів КС перебуває на розгляді профільного комітету – Стефанчук

1 хв читати
Законопроєкт про конкурсний відбір суддів КС перебуває на розгляді профільного комітету – Стефанчук

Законопроєкт про конкурсний відбір суддів Конституційного Суду (КС) проходить експертизу в профільному парламентському комітеті і лише після його рішення зможе бути запропонований до розгляду в залі пленарних засідань, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Він наразі проходить розгляд на комітеті (з питань правової політики – ІФ): як тільки комітет визначиться щодо цього законопроєкту, його одразу буде внесено до зали. Його ухвалення – це перша вимога Європейської комісії до України (серед семи блоків реформ, виконання яких визначено умовою для збереження статусу кандидата в члени Євросоюзу – ІФ-У), і ми як парламент працюємо над їх виконанням, щоб відкрити можливість для переговорів про повноцінне членство України в ЄС", – сказав спікер у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він також нагадав, що Верховна Рада вже виконала одну з вимог Єврокомісії: 15 серпня парламент обрав двох членів Вищої ради правосуддя (ВРП). Після цього, крім ухвалення закону про конкурсний відбір суддів КС, необхідно буде напрацювати та розглянути законопроєкти про посилення контролю за фінансовими операціями (FATF), медіа та національні спільноти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА