17:50 24.08.2022

Україна не має права втратити підтримку суспільств іноземних держав та поступитися ініціативою РФ - Зеленський

2 хв читати
Україна не має права втратити підтримку суспільств іноземних держав та поступитися ініціативою РФ - Зеленський

Україна не має права втратити підтримку суспільств та народів держав у всьому світі і в такий спосіб поступитися ініціативою Росії, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Міцність у світі залежить від нас. Упевнений, що міцність усередині нашої держави на самому початку російського вторгнення продемонструвала світові, як це бути об'єднаними. Ми всі об'єдналися. Міцність – найголовніший сигнал, і його не можна втрачати. Його завжди бачать люди, бачать на полі бою, бачать, що таке сильна об'єднана держава. І навіть соромно трохи стає країнам, які повністю тебе не підтримували, тому що бачать, що їхні суспільства нас підтримували", - заявив Зеленський на брифінгу з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Києві.

Як наголосив глава держави, для України в умовах війни дуже важливо не втратити підтримки цих суспільств, водночас, за його словами, це буде складно.

"Я повністю згоден із тим, що це буде складно і через інформаційні атаки Росії на ті чи інші держави, на їхні суспільства. Складно навіть запроваджувати восьмий пакет санкцій, тому що це грає вже і на політику всередині інших держав, насамперед Європейського Союзу. Вони тут, вони розуміють, що відбувається. І нам із вами потрібна їхня об'єднана позиція. Тут трохи складніше, хоч і є в ЄС більшість держав із високою моральною позицією, які підтримують Україну", - сказав він.

"Тому не можна розслаблятися, не можна заморозити конфлікт, не можна сказати: почекаймо рік-два-три і потім почнемо говорити. У жодному разі не можна віддати ініціативу РФ: ні інформаційну, ні через енергетичні ризики, ні через опалювальний сезон, ядерний шантаж, блокування Чорного моря тощо. Україна не має права втратити ініціативу або дати можливість Європі втратити ініціативу", - додав президент.

За його словами, на сьогодні весь світ виграв ініціативу у Росії. "Тому нашою перемогою у війні буде об'єднання і неможливість втратити ініціативу", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА