08:46 18.08.2022

Анкара найближчим часом призначить нового посла до Ізраїлю

1 хв читати

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом, що Анкара має намір відправити до Ізраїлю свого посла найближчим часом.

"На підставі ухваленого сьогодні рішення про призначення послів президент Ердоган заявив, що Туреччина зробить необхідні кроки, щоб у найкоротші терміни призначити нового посла", - повідомляється в комюніке, опублікованому канцелярією турецького лідера.

Під час розмови турецький лідер також зазначив "важливість розвитку співробітництва та діалогу між Туреччиною та Ізраїлем".

У пресрелізі зазначається, що під час розмови Ердоган та Лапід обговорили "турецько-ізраїльські відносини та проблеми регіону".

Раніше Ізраїль і Туреччина оголосили, що повернуть послів та генконсулів і повністю відновлять дипломатичні зв'язки після кількох років напруженості у відносинах.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив, що Туреччина та Ізраїль домовилися обмінятись послами з метою "нормалізації відносин", проте "Анкара продовжить підтримувати палестинців".

Туреччина відкликала посла з Ізраїлю та зажадала, щоб посол Ізраїлю залишив Туреччину у травні 2018 року після серйозних заворушень на адміністративному кордоні Ізраїлю та сектору Гази. Тоді сторони різко критикували одна одну, але з 2020 року змінили тон і почали зближувати позиції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА