07:13 05.08.2022

За добу знищено 39 окупантів, 15 одиниць техніки та 3 склади боєприпасів противника

2 хв читати
За добу знищено 39 окупантів, 15 одиниць техніки та 3 склади боєприпасів противника

Українські військові минулої доби на південному напрямку знищили 39 окупантів, 15 одиниць техніки, зокрема радіолокаційну станцію "Імбир" та 3 склади боєприпасів, повідомили в ОК "Південь".

Як повідомляється, ворог продовжує ведення бойових дій на межі оборони. Немає змін ні у складі, ні у положенні. У напрямку Сухого Става - Лозового відбулася спроба ведення штурмових дій силами спецвзводу за підтримки БТР-82А та танкового взводу. Удачі не мав. Із втратами відійшов.

"Скутий нашими діями, без можливості просування суходолом, ворог активізував артилерійські та авіаційні атаки", – наголосили українські військові.

Зокрема, 16 авіаударів було завдано ворожою штурмовою авіацією вздовж лінії зіткнення по українським позиціям і нещодавно звільненими населеними пунктами. Без втрат.

Водночас, важкою стовбурною артилерією 152 калібру було обстріляно Іванівку. Загинула одна людина, масштаби руйнувань уточнюються.

У свою чергу, українськими штурмовиками атаковано 2 осередки ворожого озброєння та техніки у Херсонському та Каховському районах. Вертолітною парою розбито опорний пункт окупантів на окупованій Миколаївщині.

Ракетно-артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань атаковано російську систему протиповітряної оборони та логістичні пункти, зокрема і з боєприпасами в Херсонському районі.

"Достовірно встановлено, що з ворожих лав викреслено 39 рашистів, 4 зенітно-ракетні системи С-300, радіолокаційна станція "Імбир", автоматичний міномет 82-го калібру "Волошка", 9 одиниць броньованої та автомобільної техніки. Знищено 3 склади з боєприпасами у Придніпровському, Херсоні та Токарівці. Остаточні втрати ворога – дорозвідуються", – сказано у зведенні.

У Чорному морі в ракетно-безпечному районі маневрують 9 бойових кораблів і катерів. 2 надводні та один підводний носії ракет типу "Калібр" готові до застосування двох десятків снарядів високоточного штибу. Два ВДК продовжують тримати тонус загрози висадки морського десанту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА