10:03 01.08.2022

Перше судно із зерном вийшло з України - міністр інфраструктури

2 хв читати
Перше судно із зерном вийшло з України - міністр інфраструктури

Міністерство інфраструктури повідомило про вихід першого судна із 26 тис. тонн української кукурудзи із морського торговельного порту "Одеса".

"Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту", - написав на своїй сторінці у фейсбуці міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Раніше народний депутат України (фракція "Європейська солідарність") Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі повідомив, що перший караван у складі 16 суховантажів із зерновими з України прибуде до Туреччини 3 серпня.

Турецьке агентство "Анадолу" повідомляє, що це судно йде під прапором Сьєрра-Леоне і прямує до Лівану.

В ООН, зі свого боку, підтвердили, що судно перевозить понад 26 тисяч тонн кукурудзи.

"Анадолу", у свою чергу, зазначає, що судно, як очікується, прибуде у вівторок до Стамбула, де пройде перевірку, після чого зможе вирушити далі маршрутом.

Як повідомлялося, 29 липня посли країн "Великої сімки" в Україні прибули до Одеси для перевірки запуску "зернового коридору".

Під егідою ООН Україна і Туреччина 22 липня уклали у Стамбулі угоду про відновлення безпечного експорту українських зернових Чорним морем.

Уранці 23 липня російські окупанти атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". У МЗС України заявили, що РФ ракетним ударом по порту поставила під сумнів домовленості, дані нею ООН і Туреччині в "зерновому" договорі. Глава ООН беззастережно засудив повідомлення про авіаудари по Одесі, пославшись на зобов'язання, взяті сторонами на церемонії підписання у Стамбулі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА